onsdag, november 01, 2006

New artist at Hybris: The Sweptaways!It is with joy and excitement we welcome a new addition to the stable of fine artist at Hybris: The Sweptaways! Applauds, cheers!

The Sweptaways are a choir of 28 ladies that sing covers. They are going to do to choir music what the guitar did to popular culture. We are more then pleased that we were able to snatch them to Hybris.

Today we release their first single, a cover of Kate Bush "Wuthering heights".
Download and listen!

Buy the single!

Tonight there are a super secret pre-screening of the video to the single at a cinema somewhere in Stockholm. If you wan't to go e-mail your reasons for want to be there to sweptaways@gmail.com!

Said about the Choir:
"Best pop choir in Sweden!" - Jenny Wilson
"Can't that christian choir leave the stage soon?" - Someone in the audience at Debaser, Stockholm
"Like, you're not Orphei drängar" - Mattias Lövkvist, Hybris
"Ko-ko! Ko-ko!" - Unknown

If you are swedish, you can appreciate these words from The Sweptaways:
”Vi längtar alltid upp på scenen. Vi är en galen tant i cykelbyxor och plym som stapplar säkert i höga klackar. Vi är en distingerad gentleman salongs på portvin. Vi är hund och katt. Vi är läppstift och krokodiltårar. Vi är kvinnor utan gränser. Vi tycker om när det fläktar svalkande.Vi tycker om att ha saker på huvudet. Papegojor, lövverk, ugglor, höga hattar, turbaner. Vi tycker om ananas, spandex, fjädrar, guld, pumps, gröna skogar, kärlek och respekt. Vi hänger i lianer och gör kullerbyttor på led.
Vi är en kropp med ett gigantiskt hjärta och nästan trettio hjärnor. Vi är ständigt inblandade i långdragna kördemokratiska processer. Vi upphör aldrig att förvåna oss själva.
Vi är förvuxna barn från Langley School som gjort inbrott i ett kostymförråd. Våra garderober är lika stora som våra ambitioner. Vi älskar löshår och sådant som glänser. Vi är silversugna skator. Vi tycker om vingar, fåglar och läten från djurriket. Vi kråmar oss i regnbågens färger, tyrolerglädje och tutti frutti, som vilda djur, sekreterare, clowner, politiker och alla jordens länder.
Vi är en händelse. En festival. Ett paketpris. Vi är fl era överraskningar i en.
Vi är hurrasägare med ett obekymrat förhållningssätt till sångteknik och noter. Vi är ett coverband, ett rövarband, ett pärlband. Kalla oss damkör om du så vill. Vi är kören som alla (i kören) längtat efter. Vi är sångkatter med en sångskatt – varsågod, blunda, lyssna och försök se oss framför dig. Gapa stort: säg Ooh aah.”