fredag, mars 13, 2009

Moscow does not believe in tears

In swedish only. But do watch the clips. Yes, we are insane in Sweden.

HYBRIS RANKAR SVERIGES CHANSER I MOSKVA.

På lördag skickar vi en svensk akt till Moskva, en stad som inte tror på tårar. Det gäller att steppa upp ett par notch nu. Ta hem den där pokalen, visa att vi kan även i vulgovärldens tidevarv. Det är inte bara finnar och ukrainare som kan visa dålig smak, även vi har förmågan! Nu ska vi lugnt och sansat gå igenom bidragens chanser att vinna i Moskva, så ni röstar fram rätt låt till seger.

MELODIFESTIVALENS FINALISTER NEDAN.

Noll procent(0%) chans i Moskva: Sofia - "Alla"

Motivering: haha, wtf, kolla inte på klippet ovan! Gör det inte! LOL, wtf det är rena grekiskan (Götlaborg enna!). Ärligt, 'internationella juryn', avgå!! Herregud, vi finner inte ord.

Noll komma fem procents(0,5%) chans i Moskva: Molly Sanden - Så vill stjärnorna

Motivering: Miss Piggy sjunger Idde Schultz gamla demogrejer från -92 funkar inte i baltstaterna. Refrängen är ord återvända ur så många gamla låtar att synapserna i hjärnan flippar ur och ger upp totalt. Crescendot är det fjunigaste crescendot en kvinnlig sångerska levererat i melodifestivalen.

Noll komma sjuttiofem procents(0,75%)chans i Moskva: Sarah Dawn Finer - Moving on

Motivering: Men lägg av!

En procent(1%) chans i Moskva: Alcazar - Stay the night

Motivering: Alcazar har ett tajt scenframträdande med många små finesser. Europa gillar inte finesser och tajta framträdanden. Det är för mycket finlir. Juggar, rumäner och resten av öst sitter inte som vi svenskar med en andäktig tystnad och betraktar/tar in varje liten finkänslig move. De slötittar lite casual kanske. Vi vet inte, det enda vi vet att de inte bryr sig ett skit om små 100-procentigt synkroniserade vickningar på höften(gud signe de 100-procentigt synkade vickningarna dock). Låten i övrigt hookar lite, precis lika lite som dussinschlager hookar.

En komma två procents(1,2%) chans i Moskva: Agnes - Love, love, love

Motivering: En "bra" låt. Den här kan man DJ:a på Riche utan att skämmas. Problemet är bara att det är en så menlös låt att man blir borderline cp av hur menlös den är. Streamlined as fuck. Tiotusen spin-pass spelade den här låten under tiden du läste det här. Ja just ja: Europa gillar inte menlösa och "bra" låtar.

En komma tre procents(1,3%) chans i Moskva: Måns Zelmerlöv - Hope and glory

Motivering: Alldelles för mycket finlir här. "Hope and glory" är två lysande ord. Tajt framträdande med mycket små detaljer. Ett superkort crescendo(det kortaste någonsin). De verkar ha tänkt till, det är entertainment av högsta kitsch rang, det är lite Robbie Williams, lite James Bond. Europa gillar inte att man tänker till. Det här funkar inte alls. För smart, för "bra". Brudarna på slutet hjälper upp från 0,4% chans till 1,3% men det är allt. Hur kan man ha så många lättklädda tjejer på scen och ändå misslyckas med att vara vulgo? Otroligt. Du är för clean Måns.

En komma fyra procents(1,4%) chans i Moskva: Emilia - Your my world

Motivering: En av tre låtar i finalen man inte omedelbart vill hugga sig med en gaffel i ögat när man hör. En riktig feelgoodlåt som kanske skulle haft en chans innan vi släppte in varje dyslektiskt och fucked up hörn av europa i röstprocessen. Alltså taxichaffisar söder och österöver blir inte glada av sån här musik, de blir förbannade när de hör sånt här glatt tjafs.
Emilias händer är hypnotiska, hon greppar/knäpper i luften med dem, mycket detaljerat och finsmakarunderhållning. Som bekant tror inte Moskva på de små gesternas värld.

Fem procents(5%) chans: EMD - Baby Goodbye

Motivering: Lite Lady Gaga möter det svenska Peter, Bjorn & John-instrumentet vissling. Man fattar inte framträdandet, verkar koreograferat av Öppna kanalen. Varför slänger de inte av sig kläderna? Varför har de käppar och hattar. Vad fan är det som händer? Jävligt irriterande och boyband-aktig refräng dock som kanske skulle räcka till en femtondeplats eller nåt i Moskva. För lite in-your-face dock. Gjord för radio, inte frontlinjerna i Moskva.

Noll komma nio procents(0,9%) chans: Caroline af Ugglas - Snälla, snälla

Motivering: Ok, den har lägre chans än de listade ovan. Men eftersom man kan lyssna på den här låten kanske två och både tre gånger utan att man sticker en gaffel i ögat förtjänar den en högre placering. En BRA låt som borde innebära en finalplats i Så ska det låta, minst. I Moskva garvar de redan åt den här låten. Bara tanken är löjeväckande. Janis Joplin var inte så stor i Sovjet, de fastnade mer för Alexander Bard.

Mellan tjugiofem och åttio procents(25-80%) chans. H.E.A.T - 1000 miles

Motivering: Det här är EXAKT vad folk lyssnar på. Det här är populär musik. Totalt smaklös och vulgär, samtidigt som de menar vad de gör. Det här är helt på riktigt. Varenda karaktär är utförd till perfektion. Anders Tegnér måste satt ihop det här bandet. Ett litet hot är att den här sortens smör heavy metal är en totalt död genre som lever på nostalgi. Men om det skapas en vibb kring bandet, blir det ett hårdrocksår i år, ja då jävlar kan vi ha en vinnare här.

Åttio till hundra procents(80-100%) chans: Malena Erman - La voix

Motivering: Malena Erman är ett FREAK. Något nedsläppt från en annan planet. Det här kommer helt från leftfield. Det här räknar inte folk med. Helt wacko, totalt over the top och HELT KNASIGT. Operan ger låten en inbillad air av klass. Det här är lika mycket klass som bag-in-a-box vin i kristallglas. Det är helt perfekt. Hela grejen oozar så mycket trash-vulgo att det är en revitalisering av hela begreppet vulgo. Hon kan inte sjunga annat än opera heller, det är asbra, folk gillar dålig sång. Hon bryter dessutom hemskt på svengelska i partierna utan opera. MYCKET, MYCKET bra. Ren engelska är det största hotet mot en vinnare. Risken finns att den arty grejen var körd efter förra årets over the top med konståkare och violinist. Då är chansen nere i 80%. Annars är det 100%. Är det ett artyår till så har vi vinnaren right here.

NU VET NI. GÖR DET RÄTTA PÅ LÖRDAG, PLOCKA UPP TELEFONEN. GÖR DET FÖR BARNENS SKULL. DE ÄR VÅR FRAMTID!

2 Comments:

Anonymous Katie said...

Så mycket jobb, och så dåliga låtar. Norge kommer sopa banan med allt och alla. Eller, jag säger ju det, efter att ha hört deras låt, Caroline af Ugglas spylåt, och halva vinnarlåten.

22:29  
Anonymous Anonym said...

Maken Heinz Liljedahl har ju skrivit Ugglas låt. Jag tyckte den var svinbra. Egentligen den enda "riktiga" låten i startfältet. Alla bidrag som Kempe, Ljungren och G:son skriver kommer jag alltid att hata. Hur fan kan det bara finnas 3 låtskrivare i hela Sverige?

10:30  

Skicka en kommentar

<< Home